Egypt

Kuskus se zeleninou a masem

Pro přípravu budeme potřebovat:

500 g kuřecího masa, 3 hrnky kuskusu, 2 cibule, 1 červená paprika, 2 rajčata, 2 hrsti zelených fazolek, sůl, pepř, olej, voda na kuskus, čerstvé bylinky dle chuti, chilli koření

Postup přípravy:

Kuskus namočte do horké vody a nechte jej nabobtnat. Maso si nakrájejte na kousky a na chvíli jej naložte do čerstvých a nasekaných bylinek, soli, pepře a chilli koření. Nakonec jej zakapejte olejem a nakrájejte si veškerou zeleninu na menší kousky. Na pánvi si začněte smažit nasekanou cibulku a až bude zlatavá, přidejte ostatní zeleninu a marinované maso. Vše společně vařte tak dlouho, dokud nebude maso hotové.

Arabská kuchyně

Další články:

Plněná vejce rozpůlíme a odstraníme žloutky...

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Ayran pochází z Turecka.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Kuře Tandoori pečte alespoň hodinu.

Pyramidy v Gíze

Egypt

Kuskus se zeleninou a masem vařte tak dlouho, dokud nebude maso hotové.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů