Pro přípravu budeme potřebovat:
500 g kuřecího masa, 3 hrnky kuskusu, 2 cibule, 1 červená paprika, 2 rajčata, 2 hrsti zelených fazolek, sůl, pepř, olej, voda na kuskus, čerstvé bylinky dle chuti, chilli koření
Postup přípravy:
Kuskus namočte do horké vody a nechte jej nabobtnat. Maso si nakrájejte na kousky a na chvíli jej naložte do čerstvých a nasekaných bylinek, soli, pepře a chilli koření. Nakonec jej zakapejte olejem a nakrájejte si veškerou zeleninu na menší kousky. Na pánvi si začněte smažit nasekanou cibulku a až bude zlatavá, přidejte ostatní zeleninu a marinované maso. Vše společně vařte tak dlouho, dokud nebude maso hotové.
Další články:
Plněná vejce rozpůlíme a odstraníme žloutky...
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.
Ayran pochází z Turecka.
Sýr labneh podávejte se salátem.
Kuře Tandoori pečte alespoň hodinu.
Kuskus se zeleninou a masem vařte tak dlouho, dokud nebude maso hotové.