Egypt

Kuře Tandoori

Pro přípravu budeme potřebovat:

4 kuřecí čtvrtky nebo stehna, 500 ml bílého jogurtu, 2 lžíce garam masala, 1 sklenice směsi Tandoori, pepř, sůl, koriandr, bobkový list

Postup přípravy:

Do zapékací mísy vložte kuřecí kousky, osolte, opepřete a připravte si misku, ve které uděláte marinádu. Směs Tandoori dejte do misky, přidejte jogurt a společně promíchejte. Přidejte veškeré koření – koriandr je možné použít jak celý, tak i mletý, a opět promíchejte. Pak marinujte kuře, které před pečením lehce podlijte. Pečte alespoň 1 hodinu.

Arabská kuchyně

Další články:

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Plněná vejce rozpůlíme a odstraníme žloutky...

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Pyramidy v Gíze

Egypt

Kuře Tandoori je pikantní a velmi kořeněné jídlo, které podáváme s rýží nebo arabským chlebem.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů