Pro přípravu budeme potřebovat:
4 kuřecí čtvrtky nebo stehna, 500 ml bílého jogurtu, 2 lžíce garam masala, 1 sklenice směsi Tandoori, pepř, sůl, koriandr, bobkový list
Postup přípravy:
Do zapékací mísy vložte kuřecí kousky, osolte, opepřete a připravte si misku, ve které uděláte marinádu. Směs Tandoori dejte do misky, přidejte jogurt a společně promíchejte. Přidejte veškeré koření koriandr je možné použít jak celý, tak i mletý, a opět promíchejte. Pak marinujte kuře, které před pečením lehce podlijte. Pečte alespoň 1 hodinu.
Další články:
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Plněná vejce rozpůlíme a odstraníme žloutky...
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.
Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Sýr labneh podávejte se salátem.
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Kuře Tandoori je pikantní a velmi kořeněné jídlo, které podáváme s rýží nebo arabským chlebem.