Egypt

Kuře na arabský způsob

Pro přípravu budeme potřebovat:

4 kuřecí stehna, 2 cibule, 3 lžíce hladké mouky, 4 lžíce kečupu, 3 lžíce worcestrové omáčky, 3 rajčata, sůl, pepř, 3 lžíce polévkového koření, 4 lžíce oleje

Postup přípravy:

Kuře omyjte. Cibuli nakrájejte na menší kousky, pekáč vymažte olejem a nasypejte do něj cibuli. Na pekáč dejte kuře, nakrájejte rajčata a položte je opět na pekáč okolo kuřete. Pak si připravte marinádu, kterou následně polijete kuře. Marinádu připravíte smícháním veech ingrediencí. Nakonec kuře upečte v předem vyhřáté troubě.

Arabská kuchyně

Další články:

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Kuře Tandoori pečte alespoň hodinu.

Plněná vejce rozpůlíme a odstraníme žloutky...

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Ayran pochází z Turecka.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Pyramidy v Gíze

Egypt

Kuře na arabský způsob.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů