Pro přípravu budeme potřebovat:
2,5 litru vody, 500 g hovězího nebo skopového masa, 4 cibule, 1 pórek, 100 g hladké mouky, 3 lžíce másla, 1 lžičky mletého kmínu, mletý pepř, sůl
Postup přípravy:
Maso nakrájíme, zalijeme studenou vodu, osolíme a přivedeme k varu. Pěnu, která se utvoří na povrchu, sebereme. Zmírníme plamen a vaříme přiklopené, dokud maso nezměkne. Na másle osmahneme cibuli s pórkem, nakrájené na kolečka, poprášíme moukou, mícháme a po 5 minutách přidáme do vývaru. Rozšleháme a důkladně provaříme. Nakonec polévku dochutíme kmínem a pepřem, podle chuti osolíme a naposledy necháme krátce přejít varem.
Další články:
Sýr Labné - nejprve si připravte cedník.
Sinajský poloostrov má trojúhelníkový tvar.
Pečený lilek s tahini pečeme ve slupce.
Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Smažené papriky rozřízneme a rub osolíme.
Krémová cibulačka.