Egypt

Krémová cibulačka

Pro přípravu budeme potřebovat:

2,5 litru vody, 500 g hovězího nebo skopového masa, 4 cibule, 1 pórek, 100 g hladké mouky, 3 lžíce másla, 1 lžičky mletého kmínu, mletý pepř, sůl

Postup přípravy:

Maso nakrájíme, zalijeme studenou vodu, osolíme a přivedeme k varu. Pěnu, která se utvoří na povrchu, sebereme. Zmírníme plamen a vaříme přiklopené, dokud maso nezměkne. Na másle osmahneme cibuli s pórkem, nakrájené na kolečka, poprášíme moukou, mícháme a po 5 minutách přidáme do vývaru. Rozšleháme a důkladně provaříme. Nakonec polévku dochutíme kmínem a pepřem, podle chuti osolíme a naposledy necháme krátce přejít varem.

Arabská kuchyně

Další články:

Sýr Labné - nejprve si připravte cedník.

Sinajský poloostrov má trojúhelníkový tvar.

Pečený lilek s tahini pečeme ve slupce.

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Smažené papriky rozřízneme a rub osolíme.

Co je to tahini

Egypt

Krémová cibulačka.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů