Egypt

Košari

Pro přípravu budeme potřebovat:

1 hrníček hnědé čočky, 1 hrníček rýže, 1/8 kg těstovin (nejlépe malé válcovité tvary), 2 velké nakrájené cibule, 2 polévkové lžíce oleje, 2 hrníčky rajčatové omáčky, sůl dle chuti omáčky z chilli papriček

Postup přípravy:

Čočku vaříme v osolené vodě do změknutí. Scedíme. Uvaříme rýži v osolené vodě do změknutí. Scedíme. Uvaříme těstoviny, scedíme a propláchneme. Tyto tři ingredience dáme do jednoho hrnce. Osmažíme cibulku dozlatova. Přebytečný olej z ní nalijeme ke směsi čočky, těstovin a rýže, toto dáme na oheň a vaříme 7-10 minut, mícháme, aby se směs nepřichytila ke dnu a nepřipálila. Servírujeme na talíř, polijeme rajčatovou omáčkou a usmaženou cibulkou. Podle chuti můžeme pokapat omáčkou z chilli papriček nebo z česneku.

Arabská kuchyně

Další články:

Plněná cuketa - maso umeleme nahrubo.

Sýr Labné - nejprve si připravte cedník.

Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...

Pečený lilek s tahini pečeme ve slupce.

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Plněné vinné listy

Egypt

Košari.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů