Pro přípravu budeme potřebovat:
6-8 porcí: 1 jehněčí noha, vykostěná a nakrájená na větší kusy, 175 ml (3/4 šálku) olivového oleje, 3 nadrobno nakrájené cibule, 5 ml (1čajová lžička) sušeného tymiánu, 1 stroužek mletého česneku, 125 ml (1/2 šálku) šťávy z citrónu, 15 ml (1 polévková lžíce) namleté petržele, sůl, pepř
Postup přípravy:
Promíchejte jehněčí s olivovým olejem a dejte ho do kameninové nebo velké skleněné mísy. Přidejte zbylé ingredience, dobře promíchejte a nechte marinovat pět až šest hodin. Maso vyndejte, do sucha otřete a napíchejte na jehlice. Opékejte ze všech stran na rožni na ohni nebo na uhlíkách po dobu čtyř až pěti minut. Podávejte s bílou kořeněnou rýží.
Další články:
Převrácený datlový koláč - datle podélně rozkrojíme...
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.
Čočková polévka s česnekem do kterého můžeme přidat citrónovou šťávu.
Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...
Plněná cuketa - maso umeleme nahrubo.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Kebap.