Egypt

Kebap

Pro přípravu budeme potřebovat:

6-8 porcí: 1 jehněčí noha, vykostěná a nakrájená na větší kusy, 175 ml (3/4 šálku) olivového oleje, 3 nadrobno nakrájené cibule, 5 ml (1čajová lžička) sušeného tymiánu, 1 stroužek mletého česneku, 125 ml (1/2 šálku) šťávy z citrónu, 15 ml (1 polévková lžíce) namleté petržele, sůl, pepř

Postup přípravy:

Promíchejte jehněčí s olivovým olejem a dejte ho do kameninové nebo velké skleněné mísy. Přidejte zbylé ingredience, dobře promíchejte a nechte marinovat pět až šest hodin. Maso vyndejte, do sucha otřete a napíchejte na jehlice. Opékejte ze všech stran na rožni na ohni nebo na uhlíkách po dobu čtyř až pěti minut. Podávejte s bílou kořeněnou rýží.

Arabská kuchyně

Další články:

Převrácený datlový koláč - datle podélně rozkrojíme...

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Čočková polévka s česnekem do kterého můžeme přidat citrónovou šťávu.

Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...

Plněná cuketa - maso umeleme nahrubo.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Lilek s čočkou

Egypt

Kebap.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů