Egypt

Kafta v pite

Pro přípravu budeme potřebovat:

500 g mleteho hoveziho masa
1 mensi cibule
hrst cerstveho koriandru
hrst hladkoliste petrzelky
1 lzicka rajskeho protlaku
1 lzicka mleteho noveho koreni
1 lzicka harissa pasty
1 lzicka skorice
sul a mlety pepr
pita chleb
Na plneni: platky rajcat, cervene cibule, okurek
Na dochuceni: omacka tahini (sezamova pasta rozmichana s citronovou stavou, vodou a soli)

Postup přípravy:

Mlete maso smichame s nadrobno pokrajenou cibuli, petrzelkou, koriandrem, skorici, novym korenim, rajskym protlakem a harissou, osolime, opeprime a vse důkladně rukou zpracujeme.

Pita chleb rozdelime na poloviny, jednu polovinu natreme masovou smesi, prikryjeme druhou polovinou chleba a dame zapect na kontaktni gril. Natirame az ke krajum, pecenim se zatahne. Opeceny chleb dale plnime cerstvou a nakladanou zeleninou a dochutime tahini omackou.

Arabská kuchyně

Další recepty a články:

Sýr labneh podávejte se salátem.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Marsa Alam za svůj rozkvět vděčí letišti.

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Hrachová polévka, můžeme ji dozdobit kyselou smetanou.

Ayran pochází z Turecka.

Egyptské pyramidy byly budovány mezi lety 2700 - 1700 př. n. l.

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Červená čočka s rajčaty do které přidáme pastu Harissa.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Egyptská mytologie

Egypt

Kafta v pite je jídlo egyptské kuchyně.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů