Pro přípravu budeme potřebovat:
500 g mleteho hoveziho masa
1 mensi cibule
hrst cerstveho koriandru
hrst hladkoliste petrzelky
1 lzicka rajskeho protlaku
1 lzicka mleteho noveho koreni
1 lzicka harissa pasty
1 lzicka skorice
sul a mlety pepr
pita chleb
Na plneni: platky rajcat, cervene cibule, okurek
Na dochuceni: omacka tahini (sezamova pasta rozmichana s citronovou stavou, vodou a soli)
Postup přípravy:
Mlete maso smichame s nadrobno pokrajenou cibuli, petrzelkou, koriandrem, skorici, novym korenim, rajskym protlakem a harissou, osolime, opeprime a vse důkladně rukou zpracujeme.
Pita chleb rozdelime na poloviny, jednu polovinu natreme masovou smesi, prikryjeme druhou polovinou chleba a dame zapect na kontaktni gril. Natirame az ke krajum, pecenim se zatahne. Opeceny chleb dale plnime cerstvou a nakladanou zeleninou a dochutime tahini omackou.
Další recepty a články:
Sýr labneh podávejte se salátem.
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Marsa Alam za svůj rozkvět vděčí letišti.
Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.
Hrachová polévka, můžeme ji dozdobit kyselou smetanou.
Ayran pochází z Turecka.
Egyptské pyramidy byly budovány mezi lety 2700 - 1700 př. n. l.
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Červená čočka s rajčaty do které přidáme pastu Harissa.
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Kafta v pite je jídlo egyptské kuchyně.