Pro přípravu budeme potřebovat:
500 g jehněčího mletého masa, 5 velkých cibulí, 50 g petržele, 5 velkých brambor, 4 rajčata, rajčatový protlak, sůl, pepř, olej
Postup přípravy:
Mleté jehněčí maso postupně smíchejte s nasekanou cibulí a petrželí. Nakonec přidejte sůl, pepř a nakrájejte si další suroviny. Rajčata, brambory nakrájejte na větší kousky a vše dejte společně na plech, který dáte do předehřáté trouby alespoň na dvě hodiny. Před koncem pečení zalijte rajčatovým protlakem a nechte ještě několik minut dopéct. Podávejte s rýží.
Další články:
Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.
Kuře Tandoori pečte alespoň hodinu.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Ayran pochází z Turecka.
Sýr labneh podávejte se salátem.
Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.
Kafta bisavyen můžete podávat s pečenou nebo lehce osmahnutou rýží.