Egypt

Kafta bisavyen

Pro přípravu budeme potřebovat:

500 g jehněčího mletého masa, 5 velkých cibulí, 50 g petržele, 5 velkých brambor, 4 rajčata, rajčatový protlak, sůl, pepř, olej

Postup přípravy:

Mleté jehněčí maso postupně smíchejte s nasekanou cibulí a petrželí. Nakonec přidejte sůl, pepř a nakrájejte si další suroviny. Rajčata, brambory nakrájejte na větší kousky a vše dejte společně na plech, který dáte do předehřáté trouby alespoň na dvě hodiny. Před koncem pečení zalijte rajčatovým protlakem a nechte ještě několik minut dopéct. Podávejte s rýží.

Arabská kuchyně

Další články:

Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.

Kuře Tandoori pečte alespoň hodinu.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Ayran pochází z Turecka.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Velká Sfinga v Gíze

Egypt

Kafta bisavyen můžete podávat s pečenou nebo lehce osmahnutou rýží.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů