Egypt

Jehněčí po marocku

Jehněčí po marocku je jídlo, které přináší arabská kuchyně.

Pro přípravu budeme potřebovat:

2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 špetky chilli, 800 g jehněčí kýty bez kosti, špetka římského kmínu, 2 lžíce nahrubo nasekaných mandlí, 1 dl olivového oleje, 1 lžička kurkumy, mletý pepř, 3 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce rozinek, 1 lžička skořice, sůl

Postup přípravy:

Jehněčí maso omyjte, osušte, potřete olejem, solí a mletým pepřem. V hrnci zpěňte na rozpáleném oleji nadrobno pokrájenou cibuli, vmíchejte česnek a koření. Protlak zřeďte 2 lžícemi horké vody a přimíchejte k cibuli. Maso upečte v předehřáté troubě za častého potírání olejem smíchaným se solí a pepřem. Do vroucí omáčky přidejte hrozinky a nasekané mandle, až zhoustne, osolte ji. Maso naporcujte, na talířích přelijte horkou omáčkou a podávejte se šafránovou dušenou rýží a listovým salátem.

Další recepty:

Pita hamburger naplníme podle chuti.

Kafta v pite dochucená tahini.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Kuře Tandoori pečte alespoň 1 hodinu.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Arabská káva z džezvy.

Hummus s červenou řepou tvoří hustou pomazánku.

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Sladký kuskus zakapejte nakonec medem.

Kuskus se zeleninou a masem společně vařte tak dlouho, až bude maso hotové.

Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.

Arabský falafel se připravuje z cizrny.

Arabský hummus podle potřeby zředíme trochou vody a dochutíme solí.

Egypt

Jehněčí po marocku je jídlo které se vyjímá na talíři, kde vykouzlí svoji chuť a na rtech úsměv.

Tři pyramidy v Gíze jsou bezesporu jednou z nejkrásnějších věcí, které člověk vytvořil.

Luxor byl známý i pod názvem Veset.

Letovisko Taba patří k nejluxusnějším v Egyptě, přičemž není místem pro přeplněné pláže s davy turistů.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů