Jehněčí po marocku je jídlo, které přináší arabská kuchyně.
Pro přípravu budeme potřebovat:
2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 špetky chilli, 800 g jehněčí kýty bez kosti, špetka římského kmínu, 2 lžíce nahrubo nasekaných mandlí, 1 dl olivového oleje, 1 lžička kurkumy, mletý pepř, 3 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce rozinek, 1 lžička skořice, sůl
Postup přípravy:
Jehněčí maso omyjte, osušte, potřete olejem, solí a mletým pepřem. V hrnci zpěňte na rozpáleném oleji nadrobno pokrájenou cibuli, vmíchejte česnek a koření. Protlak zřeďte 2 lžícemi horké vody a přimíchejte k cibuli. Maso upečte v předehřáté troubě za častého potírání olejem smíchaným se solí a pepřem. Do vroucí omáčky přidejte hrozinky a nasekané mandle, až zhoustne, osolte ji. Maso naporcujte, na talířích přelijte horkou omáčkou a podávejte se šafránovou dušenou rýží a listovým salátem.
Další recepty:
Pita hamburger naplníme podle chuti.
Kafta v pite dochucená tahini.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Kuře Tandoori pečte alespoň 1 hodinu.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Arabská káva z džezvy.
Hummus s červenou řepou tvoří hustou pomazánku.
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Sladký kuskus zakapejte nakonec medem.
Kuskus se zeleninou a masem společně vařte tak dlouho, až bude maso hotové.
Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.
Arabský falafel se připravuje z cizrny.
Arabský hummus podle potřeby zředíme trochou vody a dochutíme solí.
Jehněčí po marocku je jídlo které se vyjímá na talíři, kde vykouzlí svoji chuť a na rtech úsměv.
Tři pyramidy v Gíze jsou bezesporu jednou z nejkrásnějších věcí, které člověk vytvořil.
Luxor byl známý i pod názvem Veset.
Letovisko Taba patří k nejluxusnějším v Egyptě, přičemž není místem pro přeplněné pláže s davy turistů.