Egypt

Jehněčí biryani

Pro přípravu budeme potřebovat:

500 g rýže, 500 g jehněčího masa, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce garam masala, 2 lžíce kurkumy, 2 lžíce indického kati, 4 lžíce bílého jogurtu, 2 rajčata, olej, sůl, pepř, hrst nastrouhaného zázvoru

Postup přípravy:

Nejprve si uvařte rýži, nejlépe Basmati, kterou je možné společně s veškerým kořením zakoupit v obchodech s cizokrajnými potravinami. Oloupejte a nastrouhejte si zázvor a nakrájejte si na kousky česnek. Společně vhoďte do mixéru a vytvořte hustou pastu, kterou následně potřete maso, které jste si nakrájeli na kousky. Na pánvi si rozpalte olej, na maso přidejte kurkumu, sůl i pepř a zprudka orestujte. Pokud maso nepustí ihned šťávu, tak jej lehce podlijte a nechte dusit alespoň 40 minut, dokud není měkké.

Připravte si další pánev, kde orestujete na proužky nakrájenou cibuli. Když je cibule dozlatova osmažená, přidejte maso a veškeré koření, které jste si připravili. Nakrájejte rajčata, přidejte je k masu a přidejte jogurt, kterým chuť zjemníte. Společně ještě chvíli povařte a nakonec přidejte vařenou rýži. Společně promíchejte a můžete podávat.

Arabská kuchyně

Další články:

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Plněná vejce rozpůlíme a odstraníme žloutky...

Basbousa

Egypt

Jehněčí biryani.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů