Egypt

Humus z cizrny

Pro přípravu budeme potřebovat:

suchá cizrna, tahini (rozemletá sezamová zrníčka), česnek, cukr, šťáva z citronu, petrželová nať nasekaná najemno
(Na každých 150 g cizrny potřebujeme asi 100 g tahini)

Postup přípravy:

Cizrnu namočíme do vody a necháme přes noc stát. Druhý den vylijeme vodu a cizrnu důkladně propláchneme. Propláchnutou cizrnu uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Rozmixujeme cizrnu, přidáme tahini, citronovou šťávu, špetku cukru, nasekané listy petržele a rozmačkaný česnek. V případě potřeby ředíme vodou, ve které jsme vařili cizrnu.

Arabská kuchyně

Další články:

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Hrachová polévka, můžeme ji dozdobit kyselou smetanou.

Ayran pochází z Turecka.

Egyptské pyramidy byly budovány mezi lety 2700 - 1700 př. n. l.

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Egyptská mytologie

Egypt

Humus z cizrny je jídlo egyptské kuchyně.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů