Pro přípravu budeme potřebovat:
suchá cizrna, tahini (rozemletá sezamová zrníčka), česnek, cukr, šťáva z citronu, petrželová nať nasekaná najemno
(Na každých 150 g cizrny potřebujeme asi 100 g tahini)
Postup přípravy:
Cizrnu namočíme do vody a necháme přes noc stát. Druhý den vylijeme vodu a cizrnu důkladně propláchneme. Propláchnutou cizrnu uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Rozmixujeme cizrnu, přidáme tahini, citronovou šťávu, špetku cukru, nasekané listy petržele a rozmačkaný česnek. V případě potřeby ředíme vodou, ve které jsme vařili cizrnu.
Další články:
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.
Hrachová polévka, můžeme ji dozdobit kyselou smetanou.
Ayran pochází z Turecka.
Egyptské pyramidy byly budovány mezi lety 2700 - 1700 př. n. l.
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Sýr labneh podávejte se salátem.
Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Humus z cizrny je jídlo egyptské kuchyně.