Egypt

Hummus z instantní cizrnové mouky

Pro přípravu budeme potřebovat:

50 g instatní cizrnové mouky
125 ml vlažné vody
1 lžička tahini pasty (mletý sezam)
1 lžička kvalitního oleje (olivový, sezamový apod.)
špetka mletého římského kmínu (cuminu)
špetka mletého koriandru
sůl
(citronová šťáva)

Postup přípravy:

Instantní cizrnovou mouku vymícháme metličkou nebo šlehačem ve 125 ml vlažné vody v hladkou pomazánku. Přidáme tahini, olej, koriandr, kmín a sůl dle chuti. Kdo má rád hummus kyselejší, může přidat ještě citronovou šťávu.

Arabská kuchyně

Další recepty a články:

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.

Kafta v pite dochucená tahini.

Marsa Alam za svůj rozkvět vděčí letišti.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Egyptské pyramidy byly budovány mezi lety 2700 - 1700 př. n. l.

Červená čočka s rajčaty do které přidáme pastu Harissa.

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Ayran pochází z Turecka.

Egyptská mytologie

Egypt

Hummus z instantní cizrnové mouky je jídlo které přistane na talíři a vykouzlí svoji chuť.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů