Hummus s křupavou zeleninou je jídlo, které přináší arabská kuchyně.
Pro přípravu budeme potřebovat:
Budeme potřebovat: 3 lžíce citronové šťávy, 400 g cizrny, 3 stroužky česneku, arabský chléb, 115 g kukuřice, 1 mrkev, olivový olej, 1 papriku, 1/2 lžičky římského kmínu, 20 listů špenátu
Postup přípravy:
Nejprve si připravíme hummus. Propláchneme cizrnu a necháme ji okapat. Vložíme do mixéru, přidáme 2 lžíce vody, citronovou šťávu, česnek, pastu tahini a římský kmín a rozmixujeme. Hotový hummus přemístíme do servírovací mísy.
Kukuřici uvaříme doměkka v páře, poté ji propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Podélně ji rozpůlíme.
Arabský chléb nakrájíme na větší trojúhelníky, prostříkáme olivovým olejem, potřeme česnekem a posypeme sezamovými semínky. Pečeme jej dozlatova a dokřupava.
Hummus obložíme zeleninou a podáváme s arabským chlebem.
Další recepty:
Pita hamburger naplníme podle chuti.
Arabská káva z džezvy.
Hummus s červenou řepou tvoří hustou pomazánku.
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Sladký kuskus zakapejte nakonec medem.
Kuskus se zeleninou a masem společně vařte tak dlouho, až bude maso hotové.
Kafta v pite dochucená tahini.
Kuře Tandoori pečte alespoň 1 hodinu.
Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.
Arabský falafel se připravuje z cizrny.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Arabský hummus podle potřeby zředíme trochou vody a dochutíme solí.
Hummus s křupavou zeleninou je jídlo které se vyjímá na talíři, kde vykouzlí svoji chuť a na rtech úsměv.
Tři pyramidy v Gíze jsou bezesporu jednou z nejkrásnějších věcí, které člověk vytvořil.
Luxor známý také pod názvem Veset, byl v minulosti hlavním městem Egypta.
Letovisko Taba patří k nejluxusnějším v Egyptě, přičemž není místem pro přeplněné pláže s davy turistů.