Egypt

Hummus s česnekovými topinkami

Pro přípravu budeme potřebovat:

Pro 4 porce: 400g cizrny, šťáva z jednoho velkého citrónu, 6 lžic tahini (pasta ze sezamu), 2 lžíce olivového oleje, 2 rozetřené stroužky česneku, sůl, pepř, nasekaná nať koriandru a černé olivy na ozdobení
Topinky: 1 bochník italského chleba ciabatta nebo 1 veka, 2 rozetřené stroužky česneku, 1 lžíce nasekané nati koriandru, 4 lžíce olivového oleje

Postup přípravy:

K přípravě humusu nejprve uvařte den předem namočenou cizrnu a uvařte ji. Trochu tekutiny uschovejte a dejte s cizrnou do mixéru. Postupně mixujte a přidávejte citrónovou šťávu. Do kaše vmíchejte tahini a všechen olivový olej kromě jedné lžičky. Přidejte česnek, sůl a pepř a promíchejte. Lžicí přendejte hummus na servírovací mísu a uhlaďte povrch. Vršek pokapte zbylým olivovým olejem a posypte natí z koriandru a černými olivami. Než připravíte topinky dejte mísu chladit do ledničky.

Krajíčky ciebatty nebo veky dejte v jedné vrstvě do grilu. Smíchejte česnek,nať koriandru a olivový olej a touto směsí pokapejte krajíčky.

Arabská kuchyně

Další články:

Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...

Plněná cuketa - maso umeleme nahrubo.

Pečený lilek s tahini pečeme ve slupce.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Sýr Labné - nejprve si připravte cedník.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Rajčatová omáčka Dim´a Misabbika

Egypt

Hummus s česnekovými topinkami.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů