Pro přípravu budeme potřebovat:
Na těsto: 2 hrnky sušeného mléka, 1,5 hrnku pšeničné mouky, 1/4 hrnku mléka, 1/2 prášku do pečiva, 5 lžic přepuštěného másla
Na sirup: 450 ml vody, 400 g cukru, 7 semínek kardamonu
Postup přípravy:
Ve větší misce smíchejte sušené plnotučné mléko, měkké máslo, prášek do pečiva a mouku. Do směsi postupně přilévejte prohřáté mléko a začněte vypracovávat těsto. Těsto by mělo být takové konzistence, aby se z něj daly vyválet středně velké kuličky, které se vejdou do dlaně. Kuličky si nechejte několik minut odstát a mezitím si rozehřejte silnější vrstvu tuku, ve kterém budete kuličky smažit a připravte si sirup. Jednoduše smícháte všechny ingredience na sirup. Kuličky smažíte tak dlouho, dokud nebudou mít hnědou barvu a následně je naložíte do sirupu alespoň na 30 minut.
Další články:
Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Sýr labneh podávejte se salátem.
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Plněná vejce rozpůlíme a odstraníme žloutky...
Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.
Gulab jamun jsou velmi sladké kuličky, naložené ve velmi sladkém sirupu.