Egypt

Gulab jamun

Pro přípravu budeme potřebovat:

Na těsto: 2 hrnky sušeného mléka, 1,5 hrnku pšeničné mouky, 1/4 hrnku mléka, 1/2 prášku do pečiva, 5 lžic přepuštěného másla
Na sirup: 450 ml vody, 400 g cukru, 7 semínek kardamonu

Postup přípravy:

Ve větší misce smíchejte sušené plnotučné mléko, měkké máslo, prášek do pečiva a mouku. Do směsi postupně přilévejte prohřáté mléko a začněte vypracovávat těsto. Těsto by mělo být takové konzistence, aby se z něj daly vyválet středně velké kuličky, které se vejdou do dlaně. Kuličky si nechejte několik minut odstát a mezitím si rozehřejte silnější vrstvu tuku, ve kterém budete kuličky smažit a připravte si sirup. Jednoduše smícháte všechny ingredience na sirup. Kuličky smažíte tak dlouho, dokud nebudou mít hnědou barvu a následně je naložíte do sirupu alespoň na 30 minut.

Arabská kuchyně

Další články:

Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Plněná vejce rozpůlíme a odstraníme žloutky...

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Basbousa

Egypt

Gulab jamun jsou velmi sladké kuličky, naložené ve velmi sladkém sirupu.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů