Egypt

Gratinované brambory s mozzarellou

Pro přípravu budeme potřebovat:

1 kg brambor, 3-4 vejce, 2 lžíce jemně nasekané petrželky, 1 kostka mozzarelly, 1 hrníčku nastrouhané goudy (případně čedaru nebo parmezánu), 2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1 litr mléka, špetka nastrouhaného muškátového oříšku, sůl, bílý pepř

Postup přípravy:

Brambory oloupeme a vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Poté vodu slijeme a brambory nakrájíme na středně velké kousky. Mozzarellu nakrájíme na menší kousky než brambory. V míse rozšleháme vajíčka se solí, bílým pepřem a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku. Přidáme nakrájenou mozzarellu a nasekanou petrželku. V kastrolu si připravíme bešamel - rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a mléko a metličkou šleháme, aby se nevytvořily žmolky asi 5-8 minut, dokud nezhoustne a nevytvoří se krémová omáčka. Pekáček vymažeme máslem, rozprostřeme nakrájené brambory, přidáme mozzarellovou směs, zalijeme bešamelem a nakonec posypeme nastrouhanou goudou. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut (než sýr na povrchu začne tát a zlátnout).

Arabská kuchyně

Další články:

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Pečený lilek s tahini pečeme ve slupce.

Plněná cuketa - maso umeleme nahrubo.

Sýr Labné - nejprve si připravte cedník.

Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Rajčatová omáčka Dim´a Misabbika

Egypt

Gratinované brambory s mozzarellou.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů