Egypt

Ghí (přepuštěné máslo)

Ghí (přepuštěné máslo) je jídlo, které přináší arabská kuchyně.

Pro přípravu budeme potřebovat:

Budeme potřebovat: 3 kg másla

Doba přípravy 60 minut.

Postup přípravy:

Máslo necháme rozpustit v hrnci. Vaříme, až máslo začne dělat bublinky. Poté snížíme teplotu na minimum a postupně odstraňujeme pěnu. Po dvou hodinách přelijeme máslo přes plátno do druhého hrnce. Usedlinu můžeme použít do pokrmů místo másla.

Druhý den vaříme máslo opět na nejnižší stupeň a pokud se vytváří, odstraňujeme pěnu. Po dvou hodinách máslo přecedíme a nalijeme do uzavíratelných sklenic. Na temném místě vydrží i rok.

Další recepty:

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Sladký kuskus zakapejte nakonec medem.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Kuskus se zeleninou a masem společně vařte tak dlouho, až bude maso hotové.

Kafta v pite dochucená tahini.

Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Arabský falafel se připravuje z cizrny.

Arabská káva z džezvy.

Pita hamburger naplníme podle chuti.

Arabský hummus podle potřeby zředíme trochou vody a dochutíme solí.

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Egypt

Ghí (přepuštěné máslo) je jídlo které se vyjímá na talíři, kde vykouzlí svoji chuť a na rtech úsměv.

Nakupování v Egyptě, to je barvité smlouvání o zboží, jeho cenu a podmínky.

Letovisko Taba patří k nejluxusnějším v Egyptě, přičemž není synonymem pro přeplněné pláže a mačkající se davy turistů.

Velká Sfinga je socha vzhledu lva s lidskou hlavou.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů