Ghí (přepuštěné máslo) je jídlo, které přináší arabská kuchyně.
Pro přípravu budeme potřebovat:
Budeme potřebovat: 3 kg másla
Doba přípravy 60 minut.
Postup přípravy:
Máslo necháme rozpustit v hrnci. Vaříme, až máslo začne dělat bublinky. Poté snížíme teplotu na minimum a postupně odstraňujeme pěnu. Po dvou hodinách přelijeme máslo přes plátno do druhého hrnce. Usedlinu můžeme použít do pokrmů místo másla.
Druhý den vaříme máslo opět na nejnižší stupeň a pokud se vytváří, odstraňujeme pěnu. Po dvou hodinách máslo přecedíme a nalijeme do uzavíratelných sklenic. Na temném místě vydrží i rok.
Další recepty:
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Sladký kuskus zakapejte nakonec medem.
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Kuskus se zeleninou a masem společně vařte tak dlouho, až bude maso hotové.
Kafta v pite dochucená tahini.
Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.
Sýr labneh podávejte se salátem.
Arabský falafel se připravuje z cizrny.
Arabská káva z džezvy.
Pita hamburger naplníme podle chuti.
Arabský hummus podle potřeby zředíme trochou vody a dochutíme solí.
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Ghí (přepuštěné máslo) je jídlo které se vyjímá na talíři, kde vykouzlí svoji chuť a na rtech úsměv.
Nakupování v Egyptě, to je barvité smlouvání o zboží, jeho cenu a podmínky.
Letovisko Taba patří k nejluxusnějším v Egyptě, přičemž není synonymem pro přeplněné pláže a mačkající se davy turistů.
Velká Sfinga je socha vzhledu lva s lidskou hlavou.