Egypt

Fatajer plněný špenátem

Pro přípravu budeme potřebovat:

Těsto: 1/2 kg hladké mouky, 1 a 1/4 šálku vody, 3/4 lžíce soli, 1/2 sáčku sušeného droždí (nebo 5 g čerstvého droždí)
Nádivka: 2 šálky scezeného špenátového protlaku, 1/2 šálku nakrájené cibule, 1/4 šálku citronové šťávy, 2 lžičky kořenící směsi sumah (k dostání v prodejnách s orientálními potravinami), špetka soli

Postup přípravy:

Droždí nasypeme do vody, rozmícháme a necháme chvíli stát. Poté vlijeme do osolené mouky. Důkladně prohněteme. Dobře vypracované těsto necháme kynout 2 hodiny na teplém místě. Připravíme si nádivku z uvedených surovin, promícháme a necháme 30 minut odležet. Na pomoučněném válu vyválíme vykynuté těsto a skleničkou vykrajujeme placičky. Ty plníme nádivkou a hrany stiskneme do podoby trojhránku. Fatajery upečeme v troubě na pomaštěném plechu dozlatova.

Arabská kuchyně

Další články:

Hurgada si získala pověst nejoblíbenějšího turistického místa s pestrým podmořským světem.

Ořechová kunafa kterou zalijeme studeným cukrovým sirupem.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Cheopsova pyramida v Gíze.

Arabský chléb pita - hrubou mouku vsypeme do mísy...

Usir (Osiris)

Egypt

Fatajer plněný špenátem známe z Egypta i dalších arabských zemí.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů