Egypt

Fata

Pro přípravu budeme potřebovat:

3 litry vody, 750 g skopového masa, 1 cibule, sůl, mletý černý pepř, 1 hřebíček, 1 šálku rýže, 100 g másla, 3 stroužky česneku, 1 šálek octa, 1 bílá veka, petrželová nať

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na menší kousky, zalijeme vodou, přivedeme k varu a sebereme pěnu. Přidáme nakrájenou cibuli, sůl, pepř a hřebíček, přiklopíme a zvolna vaříme přibližně 1,5 hodiny. Zatímco se polévka vaří, propláchneme rýži, kterou smícháme s 1 lžící másla. Zalijeme vodou, přiklopíme a na mírném ohni uvaříme doměkka. Maso vyjmeme z polévky, necháme okapat a osmahneme na másle. Maso vyjmeme, do pánve přidáme další máslo a osmahneme prolisovaný česnek. Přidáme ocet a několik minut vaříme. Mezitím na zbytku másla opečeme jednotlivé plátky veky, které rozložíme na dno velkého hrnce. Přidáme část česnekové směsi, zakryjeme vrstvou rýže, zalijeme trochou polévky, dáme další vrstvu chleba a zbytek rýže. Na rýži dáme opečené skopové maso a zbývající česnekovou směs. Zalijeme zbytkem vývaru a ozdobíme zelenou petrželovou natí.

Arabská kuchyně

Další články:

Pečený lilek s tahini pečeme ve slupce.

Smažené papriky rozřízneme a osolíme.

Sýr Labné - nejprve si připravte cedník.

Sinajský poloostrov má trojúhelníkový tvar.

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Co je to tahini

Egypt

Fata.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů