Pro přípravu budeme potřebovat:
1 konzerva cizrny (400g), malá cibulka, česnek (dle chuti), 1 vejce, trocha hladké mouky, petrželka, sůl, pepř, olej
Postup přípravy:
Cizrnu slijeme a rozmixujeme. Přidáme rozetřený česnek, nadrobno nakrájenou cibulku, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Vmícháme vejce a pokud je potřeba, přisypeme trochu mouky. Těsto má být tvárné a musí z něj jít udělat kouličky velikosti vlašského ořechu. Osmažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Usmažený falafel dáme na papírovou utěrku, abychom odstranili přebytečný olej. Podáváme se zeleninou v pitta chlebu.
Další recepty a články:
Hrachová polévka, můžeme ji dozdobit kyselou smetanou.
Marsa Alam za svůj rozkvět vděčí letišti.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Egyptské pyramidy byly budovány mezi lety 2700 - 1700 př. n. l.
Červená čočka s rajčaty do které přidáme pastu Harissa.
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Sýr labneh podávejte se salátem.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.
Ayran pochází z Turecka.
Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.
Falafel v pitta chlebu je jídlo egyptské kuchyně.