Egypt

Falafel v pitta chlebu

Pro přípravu budeme potřebovat:

1 konzerva cizrny (400g), malá cibulka, česnek (dle chuti), 1 vejce, trocha hladké mouky, petrželka, sůl, pepř, olej

Postup přípravy:

Cizrnu slijeme a rozmixujeme. Přidáme rozetřený česnek, nadrobno nakrájenou cibulku, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Vmícháme vejce a pokud je potřeba, přisypeme trochu mouky. Těsto má být tvárné a musí z něj jít udělat kouličky velikosti vlašského ořechu. Osmažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Usmažený falafel dáme na papírovou utěrku, abychom odstranili přebytečný olej. Podáváme se zeleninou v pitta chlebu.

Arabská kuchyně

Další recepty a články:

Hrachová polévka, můžeme ji dozdobit kyselou smetanou.

Marsa Alam za svůj rozkvět vděčí letišti.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Egyptské pyramidy byly budovány mezi lety 2700 - 1700 př. n. l.

Červená čočka s rajčaty do které přidáme pastu Harissa.

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Ayran pochází z Turecka.

Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.

Egyptská mytologie

Egypt

Falafel v pitta chlebu je jídlo egyptské kuchyně.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů