Egypt

Falafel - Ta'Miya

Pro přípravu budeme potřebovat:

1 kg oloupaných sušených bobů, 1 stroužek česneku, 3 hrníčku nasekané petrželky, 1 svazečku nasekané šalotky (jen zelené vršky), 1 lžičky římského kmínu (cuminu), 1 lžičky prášku do pečiva, 1 lžičky soli, 1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru, sezamová semínka (nemusí být), olej na smažení

Postup přípravy:

Boby necháme namočené nejlépe přes noc. Druhý den vodu slijeme, boby spolu s česnekem rozmixujeme v mixéru na kaši. Přidáme nasekanou petrželku a šalotku, římský kmín, prášek do pečiva, sůl a čerstvé cilantro (koriandr). Důkladně promícháme až se vše dobře spojí. Z hmoty vytváříme asi 3-4 cm veliké koule. Dlaní koule zploštíme a obalíme v sezamových semínkách. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova cca 5-8 minut. Podáváme se salátem, tahini a arabským chlebem.

Arabská kuchyně

Další články:

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...

Pečený lilek s tahini pečeme ve slupce.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Plněná cuketa - maso umeleme nahrubo.

Sýr Labné - nejprve si připravte cedník.

Rajčatová omáčka Dim´a Misabbika

Egypt

Falafel - Ta'Miya.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů