Estragonový dip je jídlo, které přináší arabská kuchyně.
Pro přípravu budeme potřebovat:
Budeme potřebovat: 30 g naloženého nebo čerstvého estragonu, mletý pepř, 2 lžíce smetany ke šlehání, sůl, 2 dl zakysané smetany
Doba přípravy 10 je minut.
Postup přípravy:
Zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání a nadrobno nasekaný estragon důkladně promícháme. Dle chutí osolíme, opepříme mletým pepřem a vše znovu dobře zamícháme. Na ozdobu můžeme hotový dip posypat troškou sušeného estragonu.
Estragonový dip podáváme k bílému masu.
Další recepty:
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Kuře Tandoori pečte alespoň 1 hodinu.
Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.
Arabský falafel se připravuje z cizrny.
Kuskus se zeleninou a masem společně vařte tak dlouho, až bude maso hotové.
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Arabská káva z džezvy.
Pita hamburger naplníme podle chuti.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Arabský hummus podle potřeby zředíme trochou vody a dochutíme solí.
Sladký kuskus zakapejte nakonec medem.
Kafta v pite dochucená tahini.
Naan pochází z Afghanistanu, Střední Asie a Persie.
Estragonový dip je jídlo které se vyjímá na talíři, kde vykouzlí svoji chuť a na rtech úsměv.
Tři pyramidy v Gíze jsou bezesporu jednou z nejkrásnějších věcí, které člověk vytvořil.
Letovisko Taba patří k nejluxusnějším v Egyptě, přičemž není místem pro přeplněné pláže s davy turistů.
Luxor známý také pod názvem Veset či Théby, byl v minulosti hlavním městem Egypta.