Egypt

Egyptský hummus

Pro přípravu budeme potřebovat:

400 g cizrny, 1 stroužek česneku, 3 lžíce sezamové pasty, 1 lžíci olivového oleje, 1 lžíce limetkové šťávy, sůl dle chuti

Postup přípravy:

Cizrnu je můžete zakoupit běžně v obchodech již hotovou a připravenou ke konzumaci. Pokud ji máte k dispozici, pak slijte vodu, ve které je cizrna naložena a bobule vhoďte do mixéru. Mixujte, až vám z cizrny začne vznikat velmi tuhá pasta. Poté přidejte olivový olej, prolisovaný česnek, limetkovou šťávu, sůl a nakonec i sezamovou pastu. Vše opět důkladně promixujte, až vznikne jemná pasta bez hrudek.

Arabská kuchyně

Další články:

Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Převrácený datlový koláč - datle podélně rozkrojíme...

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Basbousa

Egypt

Egyptský hummus je recept arabské kuchyně.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů