Pro přípravu budeme potřebovat:
400 g cizrny, 1 stroužek česneku, 3 lžíce sezamové pasty, 1 lžíci olivového oleje, 1 lžíce limetkové šťávy, sůl dle chuti
Postup přípravy:
Cizrnu je můžete zakoupit běžně v obchodech již hotovou a připravenou ke konzumaci. Pokud ji máte k dispozici, pak slijte vodu, ve které je cizrna naložena a bobule vhoďte do mixéru. Mixujte, až vám z cizrny začne vznikat velmi tuhá pasta. Poté přidejte olivový olej, prolisovaný česnek, limetkovou šťávu, sůl a nakonec i sezamovou pastu. Vše opět důkladně promixujte, až vznikne jemná pasta bez hrudek.
Další články:
Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...
Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Sýr labneh podávejte se salátem.
Převrácený datlový koláč - datle podélně rozkrojíme...
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Egyptský hummus je recept arabské kuchyně.