Egypt

Egyptský falafel

Pro přípravu budeme potřebovat:

4 porce: 675g konzervované cizrny, scezené a vysušené, 1 cibule červená nasekaná, 3 rozetřené stroužky česneku, 100 g celozrnného chleba, 2 menší čerstvé chilli papričky, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička mletého koriandru, polovina lžičky kurkumy, 1 lžíce nasekané natě koriandru, plus na ozdobu, 1 vejce, 100g strouhanky z celozrnného chleba, rostlinný olej na smažení, pepř, sůl, rajčatový a okurkový salát a plátky citrónu jako příloha

Postup přípravy:

Cizrnu, cibuli, česnek, chléb, chilli, koření a koriandr vložte do mixéru a 30 vteřin mixujte. Podle chuti osolte a opepřete. Vyjměte směs z mixéru a vytvarujte z ní koule o velikosti vlašských oříšků. Do jedné misky dejte vejce a do druhé strouhanku. Namáčejte koule nejprve ve vajíčku a pak ve strouhance. Všechnu přebytečnou strouhanku setřeste.

Arabská kuchyně

Další články:

Čočková polévka s česnekem do kterého můžeme přidat citrónovou šťávu.

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...

Plněná cuketa - maso umeleme nahrubo.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Převrácený datlový koláč - datle podélně rozkrojíme...

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Rajčatová omáčka Dim´a Misabbika

Egypt

Egyptský falafel.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů