Egypt

Egyptské brambory v pomalém hrnci

Pro přípravu budeme potřebovat:

800g drůbeží sekané (mražené), 20 syrových brambor, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 500 ml rajského protlaku (pasírovaných rajčat), koření čubrica, sýr, sůl, hladká mouka

Postup přípravy:

Pomalý hrnec zlehka vymažeme olejem. Brambory nakrájíme na plátky, cibuli na proužky a česnek na plátky.

Do pomalého hrnce postupně dáváme vrstvu brambor, cibuli, česnek a vytlačíme polovinu sekané. Další vrstva brambor, cibule, sekaná a končíme bramborami. Jednotlivé vrstvy brambor lehce osolíme a okořeníme kořením čubrica.

Zalijeme protlakem a trochou vody vypláchneme krabici od protlaku. Přiklopíme poklicí a pomalíme 4 hodiny na high (II. stupeň).

Vypeče se dost šťávy, tak asi sklenici odebereme, rozmícháme s hladkou moukou a nalijeme zpět. Formu vyndáme z hrnce, povrch posypeme sýrem a dáme zapéct asi na půl hodiny do trouby na 180°C.

Arabská kuchyně

Další články:

Hrachová polévka, můžeme ji dozdobit kyselou smetanou.

Ayran pochází z Turecka.

Egyptské pyramidy byly budovány mezi lety 2700 - 1700 př. n. l.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Egyptská mytologie

Egypt

Egyptské brambory v pomalém hrnci jsou jídlo egyptské kuchyně.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů