Pro přípravu budeme potřebovat:
800g drůbeží sekané (mražené), 20 syrových brambor, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 500 ml rajského protlaku (pasírovaných rajčat), koření čubrica, sýr, sůl, hladká mouka
Postup přípravy:
Pomalý hrnec zlehka vymažeme olejem. Brambory nakrájíme na plátky, cibuli na proužky a česnek na plátky.
Do pomalého hrnce postupně dáváme vrstvu brambor, cibuli, česnek a vytlačíme polovinu sekané. Další vrstva brambor, cibule, sekaná a končíme bramborami. Jednotlivé vrstvy brambor lehce osolíme a okořeníme kořením čubrica.
Zalijeme protlakem a trochou vody vypláchneme krabici od protlaku. Přiklopíme poklicí a pomalíme 4 hodiny na high (II. stupeň).
Vypeče se dost šťávy, tak asi sklenici odebereme, rozmícháme s hladkou moukou a nalijeme zpět. Formu vyndáme z hrnce, povrch posypeme sýrem a dáme zapéct asi na půl hodiny do trouby na 180°C.
Další články:
Hrachová polévka, můžeme ji dozdobit kyselou smetanou.
Ayran pochází z Turecka.
Egyptské pyramidy byly budovány mezi lety 2700 - 1700 př. n. l.
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Sýr labneh podávejte se salátem.
Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.
Egyptské brambory v pomalém hrnci jsou jídlo egyptské kuchyně.