Pro přípravu budeme potřebovat:
2 poháry červené čočky, 2 litry zeleninového vývaru, 1 cibule nakrájená na větší kousky, 2 lžičky hrubě nasekaného česneku, 1-2 rajčata nakrájená na čtvrtky, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule jemně nakrájená, 2 lžičky kmínu, mletý pepř, sůl, pažitka, 1 kolečko citrónu
Postup přípravy:
Čočku propláchneme. V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar. Přidáme čočku, cibuli, česnek a rajčata, snížíme teplotu na minimum a dusíme částečně kryté po dobu 45 minut nebo dokud čočka nezměkne. Mezitím v malé pánvi, rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a za stálého míchání pražíme do hněda. Polévku můžeme propasírovat či rozmixovat. Nebo ji pojmout rustikálněji, nic nemixovat ani nepasírovat. Vmícháme kmín, pepř, sůl a pažitku. Těsně před podáváním vmícháme zbývající tři lžíce olivového oleje. Podáváme v misce, posypeme opraženou cibulí a ozdobíme plátkem citronu, který polévce dodá lehce nakyslou chuť.
Další články:
Sýr labneh podávejte se salátem.
Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.
Hrachová polévka, můžeme ji dozdobit kyselou smetanou.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Ayran pochází z Turecka.
Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.
Velká Sfinga v Gíze stojí poblíž pyramid.
Egyptská čočková polévka Shurit je jídlo egyptské kuchyně.