Pro přípravu budeme potřebovat:
7 g sušeného droždí, 2 lžíce soli, 1 lžíce římského kmínu, 500 ml vody, 500 g polohrubé nebo pšeničné mouky, 1 vejce
Postup přípravy:
Při přípravě těsta nám pomůže hnětač, do kterého vhoďte veškeré suroviny včetně mletého římského kmínu a těsto necháte samovolně zpracovat hnětačem. Když je těsto hotové, necháte jej na teplém místě pomalu kynout alespoň 1-2 hodiny. Po vykynutí si těsto rozdělte na několik dílů a vyválejte z něj tenké placky. Předehřejte si troubu a placky do ní vložte alespoň na 5 minut, dokud nebudou hotové. Ihned po upečení je chléb připraven k podávání.
Další články:
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Převrácený datlový koláč - datle podélně rozkrojíme...
Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...
Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Sýr labneh podávejte se salátem.
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Domácí arabský chléb je recept arabské kuchyně.