Egypt

Domácí arabský chléb

Pro přípravu budeme potřebovat:

7 g sušeného droždí, 2 lžíce soli, 1 lžíce římského kmínu, 500 ml vody, 500 g polohrubé nebo pšeničné mouky, 1 vejce

Postup přípravy:

Při přípravě těsta nám pomůže hnětač, do kterého vhoďte veškeré suroviny včetně mletého římského kmínu a těsto necháte samovolně zpracovat hnětačem. Když je těsto hotové, necháte jej na teplém místě pomalu kynout alespoň 1-2 hodiny. Po vykynutí si těsto rozdělte na několik dílů a vyválejte z něj tenké placky. Předehřejte si troubu a placky do ní vložte alespoň na 5 minut, dokud nebudou hotové. Ihned po upečení je chléb připraven k podávání.

Arabská kuchyně

Další články:

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Převrácený datlový koláč - datle podélně rozkrojíme...

Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Basbousa

Egypt

Domácí arabský chléb je recept arabské kuchyně.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů