Pro přípravu budeme potřebovat:
5 sklenic polohrubé mouky, 1,5 sklenice másla, 2-3 sklenice vlažného mléka, kostka droždí, 1 lžička cukru
Náplň: 750g datlí (nebo datlové pasty), 1/2 lžíce másla, 1 lžíčka skořice, 1 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy:
Mouku, sůl a rozpuštěné máslo důkladně zpracujeme a odstavíme. Z trochy mouky, vlažného mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek a necháme 15 minut přikryté na teplém místě. Do vykynutého kvásku přidáme zbytek mléka, promícháme a pak smicháme s prvním odleželým těstem a znovu dobře promícháme. Datle povaříme v troše vody kolem 6-7 minut,dokud nezměknou. Přidáme citronovou šťávu, rozmixujeme a necháme vychladnout.
Z těsta si odebereme malý kousek a uděláme kuličku, kterou rukou rovnoměrně rozprostřeme do ne moc tenkého kolečka, doprostřed dáme asi tak lžičku datlové náplně a všechny okraje zavineme. Koláčky poklademe na plech a v troubě pečeme 20-25 minut dozlatova.
Další články:
Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...
Převrácený datlový koláč - datle podélně rozkrojíme...
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.
Datlové koláčky Ma'mool.