Egypt

Datlové koláčky Ma'mool

Pro přípravu budeme potřebovat:

5 sklenic polohrubé mouky, 1,5 sklenice másla, 2-3 sklenice vlažného mléka, kostka droždí, 1 lžička cukru
Náplň: 750g datlí (nebo datlové pasty), 1/2 lžíce másla, 1 lžíčka skořice, 1 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy:

Mouku, sůl a rozpuštěné máslo důkladně zpracujeme a odstavíme. Z trochy mouky, vlažného mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek a necháme 15 minut přikryté na teplém místě. Do vykynutého kvásku přidáme zbytek mléka, promícháme a pak smicháme s prvním odleželým těstem a znovu dobře promícháme. Datle povaříme v troše vody kolem 6-7 minut,dokud nezměknou. Přidáme citronovou šťávu, rozmixujeme a necháme vychladnout.

Z těsta si odebereme malý kousek a uděláme kuličku, kterou rukou rovnoměrně rozprostřeme do ne moc tenkého kolečka, doprostřed dáme asi tak lžičku datlové náplně a všechny okraje zavineme. Koláčky poklademe na plech a v troubě pečeme 20-25 minut dozlatova.

Arabská kuchyně

Další články:

Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...

Převrácený datlový koláč - datle podélně rozkrojíme...

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Baba Ghanoush

Egypt

Datlové koláčky Ma'mool.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů