Pro přípravu budeme potřebovat:
400 g čočky, 2 litr slepičího vývaru, 3 cibule, 2 rajčata, 4 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 1 lžička soli, pepř, 2 lžičky mletého cuminu (římského kmínu), citrónová šťáva
Postup přípravy:
Slepičí vývar přivedeme k varu. Poté přidáme opranou čočku, 2 cibule nakrájené na čtvrtky, oloupaná rajčata také nakrájená na čtvrtky a nadrobno nakrájený česnek. Vaříme na mírném ohni doměkka asi 45 minut. Mezitím na pánvičce dozlatova osmahneme jednu nadrobno nakrájenou cibuli. Uvařenou polévku rozmixujeme a scedíme. Okořeníme solí, pepřem a římským kmínem podle chuti. Před podáváním přidáme zbylé máslo a osmahnutou cibulku. Podle chuti můžeme také přidat citrónovou šťávu.
Další články:
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Smažené papriky rozřízneme a rub osolíme.
Velká Sfinga v Gíze jejíž stáří nebylo zatím přesně určeno.
Pečený lilek s tahini pečeme ve slupce.
Sinajský poloostrov má trojúhelníkový tvar.
Arabský chléb pita - hrubou mouku vsypeme do mísy...
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Čočková polévka s česnekem.