Egypt

Čočková polévka s česnekem

Pro přípravu budeme potřebovat:

400 g čočky, 2 litr slepičího vývaru, 3 cibule, 2 rajčata, 4 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 1 lžička soli, pepř, 2 lžičky mletého cuminu (římského kmínu), citrónová šťáva

Postup přípravy:

Slepičí vývar přivedeme k varu. Poté přidáme opranou čočku, 2 cibule nakrájené na čtvrtky, oloupaná rajčata také nakrájená na čtvrtky a nadrobno nakrájený česnek. Vaříme na mírném ohni doměkka asi 45 minut. Mezitím na pánvičce dozlatova osmahneme jednu nadrobno nakrájenou cibuli. Uvařenou polévku rozmixujeme a scedíme. Okořeníme solí, pepřem a římským kmínem podle chuti. Před podáváním přidáme zbylé máslo a osmahnutou cibulku. Podle chuti můžeme také přidat citrónovou šťávu.

Arabská kuchyně

Další články:

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Smažené papriky rozřízneme a rub osolíme.

Velká Sfinga v Gíze jejíž stáří nebylo zatím přesně určeno.

Pečený lilek s tahini pečeme ve slupce.

Sinajský poloostrov má trojúhelníkový tvar.

Arabský chléb pita - hrubou mouku vsypeme do mísy...

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Co je to tahini

Egypt

Čočková polévka s česnekem.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů