Pro přípravu budeme potřebovat:
4 porce: 8 malých sušených chilli papriček, po 1 lžičce římského kmínu, koriandru, nového koření, 4 stroužky česneku, 1 lžíce citrónové Šťávy, 2 lžíce bílého vinného octa, 4 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule, 8 lžic arašídového oleje, 230 g drobné čočky, sůl, 230 g rýže (patna), 100g krátkých tenkých makarónů
Postup přípravy:
Chilli papričky přelijeme 75 ml horké vody a necháme 15 minut bobtnat. Rozdrtíme kmín koriandr a nové koření.Chilly papričky spolu s česnekem polovinou koření, citrónovou šťávou, octem a olivovým olejem vložíme do mixéru, rozmixujeme na kaši a dáme stranou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.V kastrolu rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm smažíme cibuli do hněda. Poté ji vyndáme na ubrousek, aby se z ní dostal zbytečný tuk. Do hrnce s olejem nasypeme čočku a promícháme a zalijeme půl litrem vody. Osolíme a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Poté přisypeme rýži, přilijeme čtvrt litru vody a dusíme ještě 10 minut. Následně přidáme druhou polovinu koření, těstoviny a dusíme ještě 10-15 minut pod pokličkou. V případě potřeby podlijeme troškou vody. Když jsou nudle hotové, přesypeme vše do mísy a ozdobíme osmaženou cibulkou.
Další články:
Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.
Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...
Plněná cuketa - maso umeleme nahrubo.
Čočková polévka s česnekem do kterého můžeme přidat citrónovou šťávu.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Sýr Labné - nejprve si připravte cedník.
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Čočka s rýží a nudlemi.