Egypt

Čočka s rýží a nudlemi

Pro přípravu budeme potřebovat:

4 porce: 8 malých sušených chilli papriček, po 1 lžičce římského kmínu, koriandru, nového koření, 4 stroužky česneku, 1 lžíce citrónové Šťávy, 2 lžíce bílého vinného octa, 4 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule, 8 lžic arašídového oleje, 230 g drobné čočky, sůl, 230 g rýže (patna), 100g krátkých tenkých makarónů

Postup přípravy:

Chilli papričky přelijeme 75 ml horké vody a necháme 15 minut bobtnat. Rozdrtíme kmín koriandr a nové koření.Chilly papričky spolu s česnekem polovinou koření, citrónovou šťávou, octem a olivovým olejem vložíme do mixéru, rozmixujeme na kaši a dáme stranou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.V kastrolu rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm smažíme cibuli do hněda. Poté ji vyndáme na ubrousek, aby se z ní dostal zbytečný tuk. Do hrnce s olejem nasypeme čočku a promícháme a zalijeme půl litrem vody. Osolíme a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Poté přisypeme rýži, přilijeme čtvrt litru vody a dusíme ještě 10 minut. Následně přidáme druhou polovinu koření, těstoviny a dusíme ještě 10-15 minut pod pokličkou. V případě potřeby podlijeme troškou vody. Když jsou nudle hotové, přesypeme vše do mísy a ozdobíme osmaženou cibulkou.

Arabská kuchyně

Další články:

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...

Plněná cuketa - maso umeleme nahrubo.

Čočková polévka s česnekem do kterého můžeme přidat citrónovou šťávu.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Sýr Labné - nejprve si připravte cedník.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Rajčatová omáčka Dim´a Misabbika

Egypt

Čočka s rýží a nudlemi.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů