Pro přípravu budeme potřebovat:
500 g hladké mouky (125 g můžete nahradit celozrnnou), 300 ml vody, 1 lžička soli, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky cukru, 2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 kostky čerstvého
Náplň podle chuti: dresinky, sýr, šunka, salát, rukola, rajčata, cottage sýr
Postup přípravy:
Z ingrediencí vypracujeme těsto, po vykynutí rozdělíme na 8 bochánků, které potřeme olejem a znovu necháme nakynout. Poté každý rozválíme na placku. Plechy na pečení posypeme moukou, dáme na 5 minut nahřát do horké trouby vyhřáté na teplotu 220°C, pak na ně rychle přesuneme placky a upečeme v troubě. Placky se nafouknou. Pečeme krátce, aby se nevysušily. Ihned po vytažení z trouby zabalíme do utěrky, aby kůrka zůstala měkká a placky neokoraly.
Zchladlé placky lze ohřívat pokropené vodou v troubě nebo mikrovlnce.
Plníme podle chuti každého. Kapsu prořízneme a naplníme nebo náplň zabalíme do teplé placky.
Další recepty a články:
Marsa Alam za svůj rozkvět vděčí letišti.
Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.
Sýr labneh podávejte se salátem.
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Pita hamburger naplníme podle chuti.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Ayran pochází z Turecka.
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Kafta v pite dochucená tahini.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Egyptské pyramidy byly budovány mezi lety 2700 - 1700 př. n. l.
Červená čočka s rajčaty do které přidáme pastu Harissa.
Chleby pita jsou jídlo které přistane na talíři a vykouzlí svoji chuť.