Pro přípravu budeme potřebovat:
Potřebné suroviny: listové těsto, 300 g balkánský sýr, 4 vejce, trocha mléka, mletý pepř
Postup přípravy:
Rozšleháme vejce, opepříme, přidáme rozdrobený sýr, trochu mléka a zamícháme. Rozválíme polovinu těsta a dáme na vymazaný plech. Na těsto dáme připravenou směs a další polovinu rozváleného těsta. Kraje slepíme podle fantazie a dáme péct při teplotě 180°C na cca 30 minut. Jakmile se těsto nafoukne, tak vrch rozkrájíme a pokračujeme v pečení, až těsto zrůžoví.
Další recepty a články:
Marsa Alam za svůj rozkvět vděčí letišti.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Ayran pochází z Turecka.
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.
Kafta v pite dochucená tahini.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Egyptské pyramidy byly budovány mezi lety 2700 - 1700 př. n. l.
Červená čočka s rajčaty do které přidáme pastu Harissa.
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Sýr labneh podávejte se salátem.
Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.
Chléb pita se sýrem je jídlo které přistane na talíři a vykouzlí svoji chuť.