Egypt

Červená čočka s rajčaty

Pro přípravu budeme potřebovat:

2 hrnky červené čočky, sůl, pepř, kmín, 1 lžíce kořenící pasty Harissa, rajčatový protlak, cibule, 1 lžíce sladké mleté papriky, 3 rajčata, 2 hrnky vody, 2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy:

Nejprve spařte rajčata, která oloupete a nakrájíte na malé kousky. Nasekejte si cibuli na menší kousky a rázem si ji osmahněte na oleji, postupně přidávejte spařená rajčata, sůl, pepř a nakonec i kmín. Červenou čočku si propláchněte, přidejte ke směsi a zalijte dvěma hrnky vody, přiveďte k varu. Vařte tak dlouho, až je čočka měkká (cca po 30 minutách). Když je čočka hotová, přidejte kařenící pastu Harissa.

Arabská kuchyně

Další články:

Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.

Ayran pochází z Turecka.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Kuře Tandoori pečte alespoň hodinu.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Pyramidy v Gíze

Egypt

Červená čočka s rajčaty.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů