Pro přípravu budeme potřebovat:
2 hrnky červené čočky, sůl, pepř, kmín, 1 lžíce kořenící pasty Harissa, rajčatový protlak, cibule, 1 lžíce sladké mleté papriky, 3 rajčata, 2 hrnky vody, 2 lžíce olivového oleje
Postup přípravy:
Nejprve spařte rajčata, která oloupete a nakrájíte na malé kousky. Nasekejte si cibuli na menší kousky a rázem si ji osmahněte na oleji, postupně přidávejte spařená rajčata, sůl, pepř a nakonec i kmín. Červenou čočku si propláchněte, přidejte ke směsi a zalijte dvěma hrnky vody, přiveďte k varu. Vařte tak dlouho, až je čočka měkká (cca po 30 minutách). Když je čočka hotová, přidejte kařenící pastu Harissa.
Další články:
Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.
Ayran pochází z Turecka.
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Sýr labneh podávejte se salátem.
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.
Kuře Tandoori pečte alespoň hodinu.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Červená čočka s rajčaty.