Bulgur s tuňákem je jídlo, které přináší arabská kuchyně.
Pro přípravu budeme potřebovat:
Budeme potřebovat: 1 hrnek bulguru, špetka soli, 1 lžíce pomazánkového, 1 malá plechovka tuňáka v konzervě (dle chuti buď v oleji nebo ve vlastní šťávě), 2 hrnky vody
Doba přípravy 20 minut.
Postup přípravy:
Do hrnce dáme 1 hrnek bulguru a zalijeme 2 hrnky vroucí vody, 5 minut povaříme, přidáme sůl, oblíbené koření a hrnec přiklopíme. Počkáme cca 20 minut, až bulgur do sebe absorbuje veškerou vodu.
Bulgur nandáme na talíř, přidáme tuňáka a navrch dáme 1 lžíci pomazánkového a případně ozdobíme vhodnou zeleninou.
Další recepty:
Kafta v pite dochucená tahini.
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.
Sýr labneh podávejte se salátem.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Arabský falafel se připravuje z cizrny.
Sladký kuskus zakapejte nakonec medem.
Arabská káva z džezvy.
Pita hamburger naplníme podle chuti.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Arabský hummus podle potřeby zředíme trochou vody a dochutíme solí.
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Kuskus se zeleninou a masem společně vařte tak dlouho, až bude maso hotové.
Bulgur s tuňákem je jídlo které se vyjímá na talíři, kde vykouzlí svoji chuť a na rtech úsměv.
Letovisko Taba patří k těm nejluxusnějším v Egyptě, přičemž není synonymem pro přeplněné pláže a mačkající se davy turistů.
Nakupování v Egyptě, to je především barvité smlouvání o zboží, jeho cenu a podmínky.
Velká Sfinga je socha v podobě lva s lidskou hlavou.