Pro přípravu budeme potřebovat:
Smícháme: 1 velký bílý jogurt, 3 hrnky krupice (hrubé krupice, ale může být i dětská krupička), 1 hrnek cukru, 1 hrnek kokosu, 1 prášek do pečiva, 1 rozpustěnou Heru
Postup přípravy:
Umícháme těsto, namažeme ho na plech a uhladíme. Ppoklademe oloupanými mandlemi. Dáme péct a pečeme do zlatohnědé barvy. Po vytažení z trouby hned ještě teplé rozkrájíme na kousky a polijeme studeným cukrovým sirupem (nebo studenou buchtu teplým sirupem).
Sirup: Rozpustit cca 1,5 hrnku cukru a stejné množství vody. Cukr za tepla rozpustit. Můžeme přidat lžíci nebo dvě medu a trochu citronové šťávy, cukr získá hezkou vůni.
Egyptská buchta basbousa chutná nejlépe uleželá z ledničky.
Další články:
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...
Převrácený datlový koláč - datle podélně rozkrojíme...
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.
Basbousa egyptská buchta.