Egypt

Basbousa egyptská buchta

Pro přípravu budeme potřebovat:

Smícháme: 1 velký bílý jogurt, 3 hrnky krupice (hrubé krupice, ale může být i dětská krupička), 1 hrnek cukru, 1 hrnek kokosu, 1 prášek do pečiva, 1 rozpustěnou Heru

Postup přípravy:

Umícháme těsto, namažeme ho na plech a uhladíme. Ppoklademe oloupanými mandlemi. Dáme péct a pečeme do zlatohnědé barvy. Po vytažení z trouby hned ještě teplé rozkrájíme na kousky a polijeme studeným cukrovým sirupem (nebo studenou buchtu teplým sirupem).

Sirup: Rozpustit cca 1,5 hrnku cukru a stejné množství vody. Cukr za tepla rozpustit. Můžeme přidat lžíci nebo dvě medu a trochu citronové šťávy, cukr získá hezkou vůni.

Egyptská buchta basbousa chutná nejlépe uleželá z ledničky.

Arabská kuchyně

Další články:

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...

Převrácený datlový koláč - datle podélně rozkrojíme...

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Basbousa

Egypt

Basbousa egyptská buchta.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů