Egypt

Baba Ghanoush

Pro přípravu budeme potřebovat:

1/3 lilku, 1 polévková a jedna čajová lžíce citronové šťávy, 1 polévková a jedna čajová lžíce tahini, 2 čajové lžičky sezamových semínek, 2-3 rozetřené stroužky česneku, sůl, pepř, 1 lžíce olivového oleje

Postup přípravy:

Troubu předehřejte na 200 °C. Lehce namastěte pečící papír. Položte lilek na pečící papír a vidličkou propíchejte slupku lilku. Za občasného otočení pečte po dobu 30 – 40 minut nebo dokud lilek nezměkne. Poté vyjměte lilek z trouby, dejte jej na chvíli do mísy se studenou vodou, po chvíli vyjměte a oloupejte slupku. Dejte lilek, citrónovou šťávu, tahíni, sezamová semínka a česnek do elektrického mixéru a rozmixujte na jemnou pastu. Ochuťte solí a pepřem. Dejte směs do středně velké mísy a pomalu vmíchejte olivový olej. Před podáváním dejte na 3 hodiny vychladit. Podávejte s egyptským chlebem pita, se zeleninou, s humusem nebo jen samotný.

Arabská kuchyně

Další články:

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Převrácený datlový koláč - datle podélně rozkrojíme...

Pistáciový kuskus chutná k k drůbežímu masu.

Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...

Pomerančový salát s olivami

Egypt

Baba Ghanoush.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů