Egypt

Baba ghannouj

Pro přípravu budeme potřebovat:

2 velké lilky, 1 bílí jogurt, 3 stroužky česneku, nasekaná petrželka1 citrón, sůl, pepř, tahini omáčka, černé olivy

Postup přípravy:

Nejprve si připravíme lilky, které můžete prohřát buď na grilu, nebo v troubě. Lilky rozkrojte na dvě poloviny, osolte, opepřete a na několika místech je propíchněte špejlí. Dejte na gril nebo do trouby na 30 minut, dokud nebudou zcela měkké. U lilků byste měli po jejich tepelné úpravě vydlabat dužinu, kterou vhodíte do mixéru. Rozmixujte dužinu, přidejte sezamovou pastu, nasekaný česnek a citrónovou šťávu.

Vše znovu rozmixujte, přidejte jogurt a petrželovou nať. Vše opět promíchejte a přidejte olivy. Olivy můžete i nasekat, záleží na tom, jak máte olivy rádi. Baba ghannouj podávejte s arabským chlebem.

Arabská kuchyně

Další články:

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Převrácený datlový koláč - datle podélně rozkrojíme...

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Basbousa

Egypt

Baba ghannouj je pyré z lilků a sezamové pasty.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů