Egypt

Avokádový hummus

Pro přípravu budeme potřebovat:

220 g cizrny, 1 citrón, 4 lžíce bílého jogurtu, 2 česneky, 2 avokáda, 3 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, petrželka

Postup přípravy:

Avokádo oloupeme, nakrájíme na kousky a vhodíme do mixéru. Ideální je pro tyto recepty cizrna sterilovaná, která je ihned hotová. Společně s avokádem ji vhodíme do mixéru a společně rozmixujte na hustou kaši. Postupně přidáváme lisovaný česnek, sůl, pepř, olivový olej a nakonec i jogurt a šťávu z citrónu. Opět všechno promícháme a podáváme na topinkách. Nakonec můžete dozdobit čerstvou petrželkou.

Arabská kuchyně

Další články:

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.

Ayran pochází z Turecka.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Kuře Tandoori pečte alespoň hodinu.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Velká Sfinga v Gíze

Egypt

Avokádový hummus podáváme s arabským chlebem nebo topinkami.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů