Pro přípravu budeme potřebovat:
220 g cizrny, 1 citrón, 4 lžíce bílého jogurtu, 2 česneky, 2 avokáda, 3 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, petrželka
Postup přípravy:
Avokádo oloupeme, nakrájíme na kousky a vhodíme do mixéru. Ideální je pro tyto recepty cizrna sterilovaná, která je ihned hotová. Společně s avokádem ji vhodíme do mixéru a společně rozmixujte na hustou kaši. Postupně přidáváme lisovaný česnek, sůl, pepř, olivový olej a nakonec i jogurt a šťávu z citrónu. Opět všechno promícháme a podáváme na topinkách. Nakonec můžete dozdobit čerstvou petrželkou.
Další články:
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Polévka z červené čočky kterou můžete zjemnit smetanou.
Ayran pochází z Turecka.
Sýr labneh podávejte se salátem.
Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.
Kuře Tandoori pečte alespoň hodinu.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Avokádový hummus podáváme s arabským chlebem nebo topinkami.