Egypt

Arabský salát

Pro přípravu budeme potřebovat:

3 rajčata, 1 žlutá paprika, lístky máty, 1 svazek petržele, 3 lžíce ječmenných krup, 1 hlávkový salát, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, pepř, bazalka, olivový olej

Postup přípravy:

Rajčata nakrájíme na menší kousky, stejně tak i žlutou papriku. Pokud nemáme k dispozici papriku žlutou, pak klidně můžeme použít i jinou, důležité ale je, aby byla paprika čerstvá. Papriku i rajčata vložíme do misky a připravíme si petržel a listy máty. Ty společně nakrájíme na menší kousky a přidáme mezi zeleninu. Promícháme, přidejte bazalku, sůl, pepř a ječmenné kroupy, které běžně zakoupíte v obchodech nebo prodejnách se zdravou výživou. Přidejte lžíci citrónové šťávy, opět promíchejte a podávejte na listovém salátu.

Arabská kuchyně

Další články:

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Plněná vejce rozpůlíme a odstraníme žloutky...

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Ayran pochází z Turecka.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Kuře Tandoori pečte alespoň hodinu.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Pyramidy v Gíze

Egypt

Arabský salát bez sýru.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů