Pro přípravu budeme potřebovat:
3 rajčata, 1 žlutá paprika, lístky máty, 1 svazek petržele, 3 lžíce ječmenných krup, 1 hlávkový salát, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, pepř, bazalka, olivový olej
Postup přípravy:
Rajčata nakrájíme na menší kousky, stejně tak i žlutou papriku. Pokud nemáme k dispozici papriku žlutou, pak klidně můžeme použít i jinou, důležité ale je, aby byla paprika čerstvá. Papriku i rajčata vložíme do misky a připravíme si petržel a listy máty. Ty společně nakrájíme na menší kousky a přidáme mezi zeleninu. Promícháme, přidejte bazalku, sůl, pepř a ječmenné kroupy, které běžně zakoupíte v obchodech nebo prodejnách se zdravou výživou. Přidejte lžíci citrónové šťávy, opět promíchejte a podávejte na listovém salátu.
Další články:
Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.
Falafel podáváme v arabském chlebu.
Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.
Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.
Plněná vejce rozpůlíme a odstraníme žloutky...
Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.
Ayran pochází z Turecka.
Sýr labneh podávejte se salátem.
Kuře Tandoori pečte alespoň hodinu.
Salát z kuskusu se sýrem feta.
Arabský salát bez sýru.