Egypt

Arabský falafel

Pro přípravu budeme potřebovat:

2 hrnky cizrny, 3 cibule, 1 lžíce římského kmínu, 4 stroužky česneku, 1 hrst petrželky, 2 lžíce soli a pepře, 1 lžíce koriandru, špetka mletého chilli koření, 4 lžíce sezamové pasty tahini, hraška na obalování

Postup přípravy:

Nejprve si nechte přes noc namočit cizrnu. Na druhý den ji ve vodě, ve které byla namočena, vařte, dokud nebude měkká a připravená k rozmixování. Když je cizrna hotová, vhoďte ji do mixéru a rozmixujte na hustou kaši. Nasekejte si cibule na menší kousky, stejně tak i česnek a petrželku. Vše přidejte k rozmixované cizrně a opět zapněte mixér. Směs, která vám vznikla, dejte do misky a postupně přidávejte veškeré koření, které máte připraveno na falafel. Nakonec přidejte sezamovou pastu. Pokud je konzistence příliš řídká, přidejte hrašku nebo klasickou mouku. Ze směsi tvarujte kuličky, které se vejdou do dlaně, a osmahněte ve větším množství tuku.

Falafel je poměrně sytý a podávat jej můžete s čerstvým salátem nebo nakrájenou zeleninou. Směs na falafel je možné zakoupit v již hotovém stavu, stačí ji jen smíchat s vodou.

Arabská kuchyně

Další články:

Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Převrácený datlový koláč - datle podélně rozkrojíme...

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Basbousa

Egypt

Arabský falafel je poměrně sytý a podávat jej můžete s čerstvým salátem nebo nakrájenou zeleninou.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů