Egypt

Arabská káva

Pro přípravu budeme potřebovat:

čerstvě mletá pražená káva, voda, cukr, džezva - tradiční arabská nádoba na přípravu kávy

Postup přípravy:

Připravte si džezvu, do níž vsypete kávu a cukr. Vše zalijte studenou vodou - lze použít i vlažnou, ale nikdy ne horkou a postavte nad plamen. Vařte tak dlouho, dokud káva neprojde varem. Poté odstavte a až se obsah džezvy uklidní, opět postavte nad plamen. Tento proces opakujte ještě jednou, zkrátka a dobře tak, aby káva prošla varem celkem třikrát. Poté je káva připravena k podávání.

Arabská káva je často podávána jako černá káva, do které je přidáván nejen cukr, ale i například skořice a nejčastěji kardamon, který dodává kávě mnohem silnější chuť a hlavně aroma.

Arabská kuchyně

Další články:

Salát z kuskusu se sýrem feta.

Arabský chléb pita přikryjeme utěrkou.

Hummus s tahini ozdobíme měsíčky citrónu.

Převrácený datlový koláč - datle podélně rozkrojíme...

Grilované jehněčí maso nakrájíme na kostičky...

Egyptská čočková polévka do které přidáme citrónovou šťávu.

Sýr labneh podávejte se salátem.

Egyptský salát podáváme s s drůbežím masem.

Falafel podáváme v arabském chlebu.

Basbousa

Egypt

Arabská káva je dobře známa tím, že obsahem kofeinu patří mezi jedny z nejsilnějších káv na světě. Její chuť je sice mnohem silnější, než na jakou jsme zvyklí u nás, zato samotná chuť arabské kávy, je nezaměnitelná. Arabská káva je nejčastěji připravována v džezvě, kterou je možné zakoupit i u nás v některých obchodech s cizokrajnými potravinami a dalším zbožím. Příprava kávy v džezvě je velmi jednoduchá, ale i pro mnohé časově náročná.


Egypt Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů